Тродневно поклоничко путовање парохијана Парохије прњаворске

26 маја, 2017

Прва дестинација коју је посјетила био је Вишеград – Андрићград, затим се упутила према манастиру Добрун, поклонили се светињи, а затим кренули према  Србији. У поподневним часовима стигли на Златибор, смјестили се у хотел  гдје су вечерали и коначили.

У суботу  20. маја посјетили су манастир Ваведење у Овчарско-кабларској клисури, затим манастир Студеницу (Мајку свих српских цркава), као и манастир Љубостињу задужбину кнегиње Милице. У поподневним часовима стигли у Врњачку Бању гдје су остали на конаку. 

У недјељу 21. маја у 7 часова учествовали су на Св. Литургији у манастиру Жича, на којој је саслуживао  протојереј Душко Дринић. Један број вјерника се причестио. Послије Св. Литургије у манастирској трпезарији  је припремљено послужење од стране домаћина. Из манастира  Жиче група се упутила према Ваљеву гдје је посјетила манастир Лелић, а затим према Београду гдје је посјетила манастир Раковицу.  Из Београда преко Бијељине у вечерњим часовима вратили су се у Прњавор пуни утисака, презадовољни путовањем , духовно окријепљени и оснажени, са жељом да ове и друге светиње посјете у неком наредном периоду.