Прослава Марковдана у Лишњи

8 маја, 2019

У мјесту Лишња код Прњавора на празник Светог апостола и јеванђелиста Марка влада посебно духовно расположење. Парохијски храм Парохије лишањске посвећен је наведеном светитељу, а на Марковдан традиционално се одржава сабор и врши прослава храмовне славе.

На Светој Литургији началствовао је протојереј Душко Дринић, архијерејски намјесник прњаворски, а саслуживали су протонамјесник Златко Јусуповић, парох поточански и протонамјесник Бранислав Алексић, парох вијачански.

Након Свете Литургије и свечаног обреда Славе, протојереј Душко Дринић поучио је присутне пригодном бесједом, честитајући им уједно и храмовну славу. Затим, услиједила је празнична трпаза на којој су присутни узели учешћа. Том приликом, обратио се и домаћин јереј Радислав Петровић и уз честитке и ријечи захвалности за одзив, присутне је упознао са предстојећим плановима у парохији лишањској. Свештеник Радислав најавио је да лишањску парохију чекају озбиљни радови на изградњи парохијског дома и уређењу новог путног прилаза. Непосредно након регулисања потребне документације за изградњу новог пута до храма, услиједиће почетни радови на изградњи парохијског дома. Надлежни парох је тим поводом позвао парохијане да, колико је у њиховим могућностима, подрже наведене пројекте у циљу што бољих услова за духовни живот у парохији.