Прњаворски хор у Љубачеву

9 јуна, 2019

Српско црквено пјевачко друштво “Свети Георгије“ Прњавор имало је задовољство да гостује у Љубачеву, Општинa Бања Лука. Гостовање је било поводом учешће хора на Светој Архијерејској Литургији којом је началствовао Његово Преосвештенство Господин г. Јефрем Епископ бањалучки, уз саслужење више свештеника и ђакона, у храму Светог великомученика Пантелејмона. На светој Литургији рукоположен је у чин ђакона господин Александар Шпанић, дипломирани теолог из Прњавора. Преосвећени владика Јефрем након своје архипастирске бесједе, захвалио је се свима који су својим трудом допринијели да храм заблиста у пуном сјају, нагласивши да свети храм, као дом Божији, сједињује народ овога краја кроз светотаински живот, водећи га путем спасења и вјечног жиовта. Исте прилике Преосвећени је уручио епископска признања и захвалнице, а такође, одликовао је мјесног пароха Драгана Топића чином протонамјесника за његове заслуге.

Током Свете Литургије подигнута су нова звона која су претходно освећена. Свечана мелодија новопостављених звона огласила је и освећење црквене сале за народ која се налази у порти храма. Након наведених радосних догађаја за ову парохију и шире, радост се наставила и за трпезом љубави која је уготовљена за све присутне госте, гдје је и уприличен и богат културно-умјетнички програм.

Чланови хора понијели су најљепше утиске након срдачног гостопримства од од стране домаћина, који су се искрено потрудили да се сваки гост осјећа пријатно и почашћено. Изузетне утиске оставили су величанствени природни пејзажи Љубачева, који плијене својом љепотом и остављају жељу да се поново дође.