Празник Св. Василија Острошког у Палачковцима

12 маја, 2019

Празничним литургијским сабрањем у Горњим Палачковцима прослављена је храмовна слава Свети Василије Острошки Чудотворац. Мноштво вјерног народа са свих страна узело је учешћа у овој великој духовној радости, којом се између осталог врши и спомен великом светитељу који је изашао из нашег рода.

Свету Литургију предводио је протојереј Душко Дринић, арх. намјесник прњаворски уз саслужење свештеника протојереја-ставрофора Радомира Малетића, протојереја Раде Савичића, протојереја Ранка Јефтимира и протонамјесника Миће Гојковића. Богослужбеној свечаности допринијело је и појање чланова хора СЦПД „Свети Георгије“ из Прњавора.

На славској трпези љубави срдачну добродошлицу гостима пожелио је мјесни парох протонамј. Мићо Гојковић, уједно честитајући својим парохијанима храмовну славу уз жеље да ово саборовање потраје на многа љета. По народним обичајима здравицом се обратио и кум Славе, господин Саша Милијаш, који је истакао да му је указана велика част што учествује у наведеној свечаности. Исти је напоменуо да су чланови његове породице били у његовој улози и прошле године, а планирају да кумују и сљедеће.