Освећени темељи будућег храма Св. великомуч. Димитрија

14 јуна, 2020

“…и на томе камену сазидаћу Цркву своју, и врата пакла је неће надвладати.” (Мт 16, 18)

У прву недјељу по Духовима на празник Свих светих, Парохија прњаворска, односно Грабик Илова постала је богатија за још једно свето мјесто. Његово Преосвештенство Господин г. Јефрем, Епископ бањалучки уз саслужење свештеника и ђакона, и уз присуство вјереног народа извршио је освећење темеља за будући храм на мјесном гробљу у засеоку Доњи Грабик. Будући храм биће посвећен светом великомученику Димитрију, светитељу који је иначе много поштован у православном народу и који ће у будуће бити и заштитник овог дијела парохије. Част кумовања темељима имали су Здравко и Славка Божуновић. Свечаном чину освећења између осталих званица присуствовао је и начелник Општине Прњавор господин Дарко Томаш.

Након завршене молитве у друштвеном дому припремљена је трпеза љубави, гдје су се сви присутни уз ручак подружили, разговарајући о предстојећим пословима на светом храму.

Велика вјера мјештана овог краја преточила се у дјело те је положен камен темељац за будући храм, који ће на основу љубави према Господу и даљег труда ускоро поникнути као богати клас, који ће донијети многоструки плод у духовном животу вјерника Грабик Илове.