Одржана сједница одбора ЦО-а Прњавор

30 јула, 2019

У сусрет веома битних догађаја за Црквену општину Прњавор, засиједао је и Црвени одбор рјешавајући одређена важна питања. Главни повод оджавања сједнице јесу завршеци радова на санацији парохијског храма у Прњавору и изградњи Светосавског дома код филијалног храма у Грабик Илови.

Прва свечаност која ће крунисати завршене радове биће уприличена у недјељу 01. септембра 2019. године у Грабик Илови, гдје ће Његово Преосвештенство Епископ бањалучки Г. Г. Јефрем, након Свете Литургије, извршити освећење Светосавског дома. Одборници ЦО-е подржали су приједлог да кум за наведену прилику буде господин Богдан Санчанин из Грабик Илове, који је од самог почетка изводио радове на поменутом објекту.

Друга свечаност планирана је мјесец дана касније, тачније у недјељу 29. септембра 2019. године у Прњавору, гдје ће Владика Јефрем извршити освећење новообновљеног храма Светог великомученика Георгија. За ту прилику за кума је предложен привредник и велики добротовор цркве господин Далибор Максимовић из Прњавора. Такође, именовани је једносгласно изабран од стране Одбора за ту дужност.

Поред наведених, на дневном реду су биле и друге тачке које су се тицале практичног црквеног живота у Парохији прњаворској.