Одржана Преображењска литија 2017

19 августа, 2017

Овај молитвени догађај сваке године све више привлачи пажњу вјерника, а самим тим и чин се обогаћује новим учесницима. Свечаности крсног хода, поред великог броја људи, посебно доприноси организовано учешће великог броја удружења, која су активна у друштвеном живту наше Општине Прњавор и шире. 

Након празничног вечерњег богослужења, литија је кренула улицама града и зауставила се код градског спомен – обиљежја погинулим борцима гдје је одслужен помен – парастос. Крсни ход наставио се улицама кроз центар града и завршио код храма Св. велмуч. Георгија одакле је и кренуо. Затим, у храму услиједио је обред славе на коме су освећени славски колач и жито. Славски колач и славско жито, за потребе Општине, ове године припремиле су чланице Кола српских сестара Прњавор. 

Веома су интересантни молитвени утисци свих учесника литије, јер се код њих могло примијетити велико задовољтво и радост поводом Празника. Надамо се, да ће ово празнично одушевљење учинити да се оптимистично посматра будућност овог мјеста и свих људи у њему, за које се овим молитвеним обредом призива благослов Господњи чије Преображење славимо.