Налагање Бадњака у градским храмовима

7 јануара, 2017

Централни бадњак кренуо је са ергеле на Вучијаку, а организатор Петар Радошевић рекао је да ни минус 11 степени јутрос није могло спријечити вјернике да усијеку бадњаке.
“То је наша традиција, наш обичај који не смијемо прекинути. Бадњак је кренуо са Вучијака и прошао свим улицама. Посебно смо лијепо дочекани уз посно послужење и топле напитке у Будисавској и Улици Живојина Прерадовића”, каже Радошевић.
Он је истакао да га посебно радује што се млади све више укључују у обиљежавање оваквих догађаја и интересују за старе обичаје.
Протојереј Душко Дринић каже да се дочеком бадњака и обиљежавањем Бадњег дана вјерници припремају за сутрашњи најрадоснијих празник.
Он је благословио данашњи и дане који слиједе, те позвао вјернике да сутра ујутро у православним храмовима присуствују светим литургијама и на тај начин прославе Христово рођење.
Дочек бадњака организован је у послијеподневним часовима и по мјесним заједницама и црквеним парохијама, гдје ће послије налагања бити уприличено пијукање за дјецу и подјела пакетића, док је за старије мјештане обезбијеђено кувано вино, те дружење уз музику.

СРНА