Молебан поводом почетка нове школске године

14 септембра, 2023

У четвртак 14. септембра 2023. године, на почетку Нове црквене године, у храму Светог великомуч. Георгија одслужен је молебан поводом почетка нове школске године. Молитви су присуствовали директори и представници наставника, вјероучитеља, ученика школа ОШ “Бранко Ћопиић”, ЦСШ “Иво Андрић”, Гимназије Прњавор,  васпитача и васпитаника установе Клуб за дјецу “Пчелица” из Прњавора.
Боголсужење је предводио старјешина храма протојереј-ставрофор Душко Дринић, уз саслужење протонамјесника Радислава Нунића, протонамјесника Радислава Петровића, јереја Милорада Ђукића и јереја Милана Безера. За пјевницом су појали вјероучитељи Милан Шућур и Богољуб Топић. 
Након молебна у храму пригодном бесједом обратио се протојереј-ставрофор Душко Дринић. У својој бесједи, између осталог, говорио је о значају вјере у образовању и васпитању младих, као и о важности поштовања учитеља, наставника и професора, који улажу велики труд да ученицима пренесу знање, које им је неопходно за њихов будући живот. На крају је пожелио благословен и успјешан рад у новој школској години.