Једнодневно поклоничко путовање вјерника прњавосрке парохије

29 марта, 2017

Старјешина храма протонамјесник Горан Травар срдачно је дочекао вјернике заједно са њиховим свештеником протојерејем Душком Дринићем. Св. Литургија служена је у 10 часова којом је началстовао протојереј Душко Дринић, по завршетку одржао пригодну бесједу и захвалио се домаћину оцу Горану на гостопримству. Већи број присутних вјерника приступио је Св. Тајни исповијести  и Св. Тајни причешћа. Послије завршене Св. Литургије домаћини су припремили послужење за све присутне у црквеној сали. Послије послужења у храму је служен молебан за здравље свих испред Ризе Св. Петке, гдје су сви присутни помазани освећеним уљем. Мјесни парох отац Горан је све присутне поучио и пожелио  им срећно путовање, са жељом да поново дођу и посјете ову Светињу.

Послије посјете Подбрда, поклоници су се упутили у парохију језерску у Језеро, бивше мјесто службовања свештеника Душка Дринића, у коме је провео дванаест годинацу служби. Испред храма Св. велмуч. кнеза Лазара дочекао је све протојереј Миладин Самарџић парох језерски. Сви су ушли у храм гдје је отац Миладин поздравио све присутне и захвалио се на посјети. Послије је уприличено послужење које је припремљено у црквеној сали. На поласку отац  Душко се захвалио домаћинима на гостопримству и свој пажњи коју су показали.

Из Језера група је кренула преко Мркоњић Града за Бања Луку, свративши у манастир Крупу на Врбасу гдје су се вјерници поклонили честици моштију Св. Матроне Московске. Из Крупе на Врбасу кренули су кући за Прњавор пуни утисака и задовољни поклоничким путовањем , а духовно оснажени и окријпљени.