Ивањдан у Прњавору

7 јула, 2020

На празник Рођења светог Претече и Крститеља Јована – Ивањдан у Прњавору се традиционално одржава годишњи молитвени сабор. Свету Литургију у храму Светог великомуч. Георгија предводио је протонамјесник Драган Топић, арх. намјесник лакташки уз саслужење протојереја Раде Савичића и протојереја Ранка Јефтимира пароха у пензији, протонамјесника Миће Гојковића, пароха палачковачког и јереја Сретена Живковића, пароха великоиловског. Свето богослужење својим појањем уљешали су чланови хора “Свети Георгије”, под руководством протонамјесника Радислава Нунића, пароха II прњаворског.

Својом бесједом све присутне поучио је протонам. Драган Топић, посебно нагласивши значај рођења Светог Јована Крститеља, тајанствене личности која је живјела на граници Старог и Новог Завјета. Након Литургије све присутне поздравио је старјешина храма протојереј-ставрофор Душко Дринић, захваливши се свима на доласку и молитвеном учешћу. Молитвено сабрање завршено је опходом око светог храма и подјелом освећене водице и нафоре.

Посебне мјере заштите од вируса COVID-19 проузроковале су да се трпеза љубави, за разлику од протеклих година, приреди за мањи број званица у просторијама парохијског дома.